23 november 2008

Ett iskallt Ikealand.

Godafton.
Ännu en helg har passerat.
Det är inte långt kvar till jullovet nu.
Vi har snart gått en termin i skolan, jag får det inte riktigt att gå ihop.
När man blir äldre, går tiden snabbare och man hinner inte gör allt man vill.
Det finns mycket jag vill göra innan jag blir gammal.
Men frågan är om man hinner. Borde börja på ett schema för närmaste tio åren.
Helgen har varit helt okej, två dygn med tre barn under två och ett halv är ganska underhållande emellanåt.
Men hur förklarar man åt två och ett halvtåringen att jultomten inte kommer så fort det snöar, utan att han kommer den 24 för att Jesus tydligen föddes då?
De som har försökt det, vet att det inte är särskillt lätt.
Och då kommer man att tänka på de få stunder man verkligen tänkt till som liten, de gånger jag inte minns, men har fått berättade.
Som den här gången när jag och mellersta systern i vår familj skulle resa med flyg till morfar. Alla vet att man såklart ska ha bälte på sig när lamporna lyser, men det visste tydligen inte tre tjocka farbröder.
Ung som jag var (fem år möjligtvis) uppmärksammar jag dessa tre farbröder och säger ganska högt åt min storasyster (som för övrigt är i den mest pinsamma perioden i ens liv, 13-14 år) VISSA HÄR ÄR SÅ TJOCKA ATT DOM INTE FÅR PÅ SIG BÄLTET.
Ja, alla har vi våra stunder, och råkar farbröderna av någon sjuk anledning läsa min blogg, så ber jag om förlåtelse för att jag kallade er tjocka, ni kanske skrattade på ytan, men man får vara ledsen, även när en femåring kallar en tjock.

Nåja, resten av kvällen ska jag bara skämma bort mig själv med hårinpackningar och grejer. Även utmana min pappa på need for speed.


Pussisnuss

Inga kommentarer: